Helleristningene på Tennes.

Vi har lært om istiden og steinalderen i 3.klasse. I dag tok vi turen til Tennes for å se på helleristningene der. I nydelig vær fikk vi sett på alle tre feltene.  De er mellom 6-7000 år gamle. Stor takk til Frode Kristoffersen som kjørte oss med minibussen.

Foto: Tone Haukvik

Det er tre helleristningsfelt på Tennes i Balsfjord. Bukkhammaren er en nydelig helleristningsskatt, oppdaget som det første feltet i Skandinavia i 1787 av botaniker Vahl. Gråbergan har mange rare figurer og feltet ble oppdaget av Hallström i 1917. Sist er Frk. Larsens oppdagelser av feltet Kirkely i 1936. Dette er det største helleristningsfeltet i Troms, variert med mange figurer og spennende geologi. 
Flott dag med flotte unga❤️ 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon

Permalenke til denne artikkelen: https://web.sandskole.no/?p=8254