Mattemaraton på Sand skole

MatteMaraton er antikonkurransen hvor man ikke vinner på å gjøre mest eller være raskest.

Her handler det om å fullføre på sitt nivå, i sitt tempo – sammen som et lag.

Med totalt 254 000 deltakere i fjor er MatteMaraton Norges desidert største konkurranse. I 2022 arrangeres den for 12. gang. Konkurransen skal fremme engasjement for realfagene, gi verdifull repetisjon innenfor alle emner i matematikk, by på problemløsingsoppgaver og matematikk i praksis, stimulere til samarbeid, og ikke mist få flere elever i fysisk aktivitet.

Konkurransen er i hele mai måned og elevene må løse 200 oppgaver og sykle, jogge, gå eller være i fysisk aktivitet tilsvarende en distanse på 42,2km for å få et digitalt lodd i en nasjonal loddtrekking.

Elevene på skolen har virkelig hatt en pangstart. De har, i skrivende stund, løst 11300 oppgaver på snaue 10 dager. Fantastisk engasjement og herlig mestring å se i klasserommet. Bare i 1.-2. klasse har de løst 3500 oppgaver på få dager. De jobber ivrig både på skolen og hjemme. De elsker å få se hvor langt de er kommet og hvor mange oppgaver som er gjort. Vi klistrer opp en «diplom» for hver 50ende oppgave elevene klarer og etter 1.dag så det slik ut på døra til 1.-2.klasse, og elevene på hele skolen hadde allerede 1. dag gjort over 3252 oppgaver. Fantastisk å se at matematikk kan være så gøy for alle uansett nivå <3

Her er en nettside som viser live map over hvor mange oppgaver som er gjort. Søk på Balsfjord i søkefeltet så vil dere kunne følge med innsatsen til de dyktige elevene våre. Det er bare Sand skole som deltar fra Balsfjord kommune dette året.

https://live.kikora.com/?month#%7B%22zoomId%22%3A%22M5422%22%2C%22type%22%3A%22abs%22%7D

Her er lenken til premieoversikten:

https://mattemaraton.no/

 

Please follow and like us:
fb-share-icon

Permalenke til denne artikkelen: http://web.sandskole.no/?p=8066