Uke 20 og flere klasser tilbake på skolen

Hei.
Som dere vet skal elevene fases tilbake til skolen fra uke 20. Det er utfordringer ift. avstand, plass, ulike inngangsparti og smittevern som vi må ta hensyn til. Derfor vil det i den første uka (og muligens den andre) være færre dager skole.

Smittevernveilederen for barneskolen finner du her – skoletrinn-1-7

Smittvernveileder for ungdomsskolen finner du her – ungdomsskole

1,-4.klasse skal fortsette med skole hver dag unntatt onsdager.

8.-10.klasse begynner tirsdag 12/5
5.-.7.klasse begynner onsdag 13/5.

Onsdag skal 5.-10.klasse på skolen.
Torsdag kun 8.-10.klasse (og 1.-4.)
fredag kun .5.-7.klasse (og 1.-4.)
Når klassene ikke er på skolen, fortsetter de med digital undervisning hjemme slik de er vant til fra de siste ukene,
Vi har EN stor utfordring og det er busstransport, da en normal buss kun vil kunne romme 21 elever. Fylkestrafikk jobber på spreng, men alle vet jo at det ikke er mulig å trylle fram ekstra busser og sjåfører på kort varsel. Vi håper å ha tilstrekkelig skyss på plass til tirsdag. Info om dette vil komme fra skolen i løpet av mandag. Det vil også komme nærmere informasjon fra kontaktlærer om hver klasse.

NB! Dersom noen har mulighet til å kjøre sine barn til/fra skolen hver skoledag i denne perioden, ber vi dere ta kontakt med oss da det kan lette presset på busstransporten og gjøre oppstarten lettere og raskere.

Disse hovedutdragene er hentet fra Udir.no :

Før skolene ble stengt i Norge ble det ikke registrert noe kjent smittespredning blant barn i barnehager og barneskoler. Sammenliknet med voksne er få barn identifisert som smittet i Norge og verden for øvrig. Barn og unge har så langt vist å ha svært lav risiko for å få alvorlig sykdom med koronavirus. Risikoen er lavere enn for andre luftveissykdommer, som for eksempel influensa.

Det er trygt for barn å gå på skolen

Skolene åpner nå gradvis, og for å begrense smitte har vi satt i gang flere tiltak. I perioden framover er vi ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Dette avhenger av at vi alle gjør en innsats og følger de nye rådene for smittevern. På skolen vil vi være spesielt opptatt av å:

• vaske hender og lære elevene gode rutiner for håndvask
  • ha godt renhold
  • vaske utstyr jevnlig, for eksempel nettbrett
  • være ekstra mye ute med elevene, også i vanlige skoletimer og SFO
  • ha undervisning og samlinger i mindre grupper
  • holde god avstand til hverandre

Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen, skal følge med på at elevene har det bra.

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra

Ikke møt på skolen hvis barnet ditt har symptomer på sykdom, dette gjelder også milde symptomer. Det er ekstra viktig at barna holder seg hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie. Hvis noen andre hjemme har luftveissymptomer eller fått påvist koronaviruset, skal dere ikke følge barna til skolen.

Hvis barna blir dårlig på skolen, tar vi kontakt med foreldrene. Barna må hentes eller gå hjem fra skolen så fort som mulig.

Foreldre skal helst ikke bli med inn på skolen

Vi prøver å ta imot barna ute og ønsker at foreldre ikke blir med inn på skolen eller i garderoben. Håndvask er like viktig hjemme som på skolen. Vask hendene før dere kommer på skolen, og med en gang dere kommer hjem.  Barna bør helst omgås få andre barn på fritiden og da gjerne leke ute.

Skoleskyss

Hvis elevene tar skolebuss må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Det samme gjelder hvis elevene tar båt eller annen transport til skolen. Skoleskyss og offentlig transport bør unngås hvis det er mulig.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål.

Roy-Arne Myhre, Sand skole

Permalenke til denne artikkelen: http://web.sandskole.no/?p=7186