Escape room i 4.-5.klasse

4.-5.klasse har jobbet mye med rettskriving de siste månedene og for å runde av emnet avsluttet vi med en escape room aktivitet.

Der får elevene  60 minutter til å finne ut hvilket rom de skal inn på og når de finner det rette rommet låser de døren og må løse oppgaver og gåter som er gjemt rundt om i rommet for «å slippe ut». Det er lite forklaring så de må jobbe sammen og løse problemer for å finne 4 siffer som låser opp en kodelås på en sekk. Der er det flere ledetråder og oppgaver. Disse gir 4 nye siffer til den siste kodelåsen de må få åpnet for å klare oppdraget og for å «låse opp» døra til rommet. Escape room på lek. Det var skikkelig gøy og elevene jobbet kjempegodt. De ga seg aldri, selv om noen av og til mistet motet. Da var det alltid noen som klarte å få dem med på oppdraget igjen.  Alle oppgaver gikk på rettskriving, problemløsning og litt regning.  Her er litt bilder fra økta.

Permalenke til denne artikkelen: http://web.sandskole.no/?p=6096