»

jun 19 2017

Skriv ut Innlegg

Helleristningene på Tennes

I dag var vi på Tennes for å se på helleristningene. Vi fant ut at de var fra steinalderen og var mellom 7000- 4700 år gamle. Vi gikk til alle de tre feltene som var der, Kirkely, Bukkhammeren og Gråberget.

Tenk at havet har vært helt opp til der helleristningene er i dag? Det er rart å tenke på. Lunsjen spiste vi i fjæra og hele klassen var så heldig å få kanelsnurrer fra en av elevene, og de smake nydelig 🙂

Helleristningene som er på Bukkhammeren er av de første helleristningene som ble lokalisert i Skandinavia. Her er noen bilder fra dagen og en liten film om hvordan disse helleristningene ble oppdaget.

Litt kult å tenke på at det var her i Balsfjord de fant de første helleristningene i nord. I bakgrunnen på noen av bildene i filmen ser man «Den sovende soldat» også. Nyt bilder av flott natur i en fin fjord.

Bukken på bukkhammeren

Permalenke til denne artikkelen: http://web.sandskole.no/?p=5863