»

apr 07 2017

Skriv ut Innlegg

Påskemysteriet i 3. og 4. klasse

Mandag denne uken, når elevene i 3. og 4. klasse kom til skolen, viste det seg at noen hadde stjålet innholdet i klassens påskeegg. De møtte dermed et åsted og de fant ulike spor for å etterforske saken. Hele dagen gikk til dette. Elevene måtte teste et hvitt pulver som var funnet som etterhvert viste seg å være bakepulver. En væske på åstedet måtte analyseres og da lærte vi litt om pH verdier. De måtte teste ut leppestiftmerker på et sjokoladepapir, samt avkode en lapp som var skrevet med Cæsarkode. I tillegg måtte de sjekke fingeravtrykk og sammenligne skrift. Alt skulle dokumenteres i en rapport som de laget i Book creator. Elevene fikk til slutt intervjue de mistenkte og saken ble oppklart helt på tampen  av dagen. Innholdet i egget kom heldigvis  tilbake og vi fikk spise litt påskegodt etter en vel gjennomført jobb. Her er litt bilder fra dagen.

Permalenke til denne artikkelen: http://web.sandskole.no/?p=5775