Ansnes fort


I dag har vi hatt enda en fantastisk uteskoledag i nydelig høstvær

. Vi var på oppdagelsesferd på Ansnes fort
. Vi som var der har ikke så mye kunnskap om hva som skjedde der eller hva som var der under krigen, men vi hadde med oss elever som har vært der før og kunne vise vei. VI bestemte oss for at vi måtte finne ut mer, så i kveld, etter litt leting på nett fant jeg noen kart over de to første bunkersene vi var inne i. De var mye større enn vi var klar over og på tegningene under ser dere også det. Der ligger også noen andre bilder, samt et par kart der de ulike bunkersene er markert, og det er jo noen punkt der som vi ikke fant siden vi ikke hadde kartet da
. Så for spesielt interesserte så legger jeg inn lenken til nettsiden her:

http://www.bunkerhistorie.nl/index.php/nl/norway/artugr-senja/hkb-20-972#armament

Jeg kontaktet Lill-Karin Elvestad for å høre om hun visste noe om Ansnes fort. Hun kunne fortelle at i årboken som kommer nå i november vil det være en artikkel om dette. Den er skrevet av nå avdøde Bjarne Olsen. Han vokste opp på en av gårdene nærmest fortet. Han var 14 år da krigen brøt ut. Han husket derfor mye, og var selv med på mange hendelser under krigen

never A few times sildenafil dosage considering sildenafil usage (11) . To date, there is no.

. Blant annet holdt han vakt over sundet da den lille båten «Heimdal» kom med kongen og kronprinsen da de skulle videre til Målsnes. Så det gleder vi oss veldig til å lese mer om.

Etter at vi hadde vært i bunkersene tok vi turen til Slåttvika for å lage bål og spise, også fikk vi sett på bunkersen der også. Det ble mye fotografering av både meg og Helle så her er noen av bildene. Om det er noen som vet mer om Ansnes fort og historien derfra så blir vi veldig glad for å få høre om det.

 

imageimageimageimagebunkers-1 bunkers-2imageimage image    image

Please follow and like us:

Permalenke til denne artikkelen: http://web.sandskole.no/?p=5315